Waarom is het in Antwerpen vroeger Vaderdag?


Categories :

Sharing is caring!

Bijna overal ter wereld vieren ze Vaderdag. Bijna overal ter wereld valt deze Vaderdag ergens in juni behalve in Antwerpen want daar vieren ze deze dag namelijk al op 19 maart. Een beetje raar maar hieronder leg ik jullie uit waarom dit zo is.

Vaderdag werd in het begin van de 20ste eeuw uitgevonden in Amerika. Na de Tweede Wereldoorlog werd het hier in Europa ook populair en besloten de meeste landen van Vaderdag in juni te vieren. In Belgie is dit op de tweede zondag van juni en in Nederland op de derde zondag van Juni. In Antwerpen zijn ze echter in 1934 al begonnen met Vaderdag en toen heeft men gekozen om dit te vieren op 19 maart. Dat is de feestdag van Sint Jozef en die wordt bekeken als patroon van de vaders.

(Ik denk dat Antwerpenaren gewoon een beetje voor zijn op hun tijd…)

Antwerpen heeft toen besloten om hun dag gewoon op 19 maart te houden en dat is dus de reden waarom ze daar vroeger Vaderdag vieren dan ergens anders.

Cadeaus voor Vaderdag

Op Vaderdag wil je natuurlijk je vader belonen met een supercool cadeau en dat vind je op deze site!

Kijk zeker eens rond in ons aanbod van gadgets of klik even door naar één van de winkels  hieronder:

Logo

Wil je écht met iets origineels komen? Kijk dan even op Surprisefactory.be. Op die site kan je ‘belevenissen’ cadeau doen.

SurpriseFactory

Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je vader met een Ferrari kan gaan racen of dat hij kan gaan Skydiven, enz.

Heel cool en heel origineel!

Laat me gerust weten in de commentaren wat jij voor je vader gaat kopen of doen. Vergeet ook niet van dit artikel verder te delen met vrienden en kennissen aub.


Sharing is caring!

10 thoughts on “Waarom is het in Antwerpen vroeger Vaderdag?”

  1. Ah leuk weetje. En dan kun je later in het jaar naar Nederland een weekendje voor een tweede vaderdag. Twee keer cadeaus, the best of both worlds 🙂

  2. wat grappig, nooit geweten dat het op een andere dag was ( wel dat Belgie een andere zondag heeft, maar niet Antwerpen in Maart al)

  3. Interessant, eerlijk gezegd wist ik niet eens dat in België vaderdag eerder gevierd werd. Ik maak altijd lekker een brunch en samen eten en dan nog een leuk uitje of cadeau

    1. Ah ja, dat is ook zo he. Eerst in maart in Antwerpen en dan in juni in de rest van het land.

  4. Ik wist inderdaad dat het anders was in België, toevallig vorig jaar ergens gelezen. Wist trouwens niet wanneer precies.

Comments are closed.