In topvorm deze zomer met een nieuwe mountainbike!


Categories :

Sharing is caring!

Elk jaar is het in het voorjaar weer een kwestie van ‘in form’ te geraken tegen dat de zomer echt begint maar dit jaar is het toch net iets anders. Ik heb namelijk een nieuw speeltje waar ik eigenlijk al een paar maanden zoet mee ben! Het gaat om een gloednieuwe fiets maar niet zomaar eentje! Ik had al een koersfiets maar die is enkel geschikt om bij goed weer mee te rijden. Met die dunne bandjes durf ik niet de weg op als het nat is of als er modder ligt. Een herenfiets had ik ook al maar die is enkel nog goed om eens tot aan de winkel te rijden dus was het tijd voor iets nieuws…

Jullie hebben het natuurlijk al door, ik heb mezelf een mountainbike aangeschaft! Een alle terrein fiets noem ik het liever want  waar ik woon zijn er helemaal geen mountains. 🙂

Mijn Steppenwolf Tundra!

In eerste instantie wou ik me een fiets van Cannondale of Specialized aanschaffen maar daar heeft men vrouw een stokje voor gestoken. Als je de prijzen van dergelijke bekende merken bekijkt val je van je stoel!

Gelukkig heb ik een meer dan deftig alternatief gevonden! Het belangrijkste aan een fiets zijn zowieso de versnellingen, het gewicht en bij een mountainbike ook de vering. Op de site van Matrabike.be heb ik een alternatief gevonden die min of meer dezelfde specs heeft als de bekende merken maar dan een heel pak goedkoper! Uiteindelijk moest ik gewoon een sportieve mountainbike hebben dus het merk was uiteindelijk minder van belang dan de kwaliteit en de prijs.

Op de Steppenwolf die ik gekocht heb staat een Shimano Deore versnelling, een vering van Rock Shox en hij weegt maar 12 kilo.

Er staat bij mij enkel vooraan een vering op maar dat heb ik bewust gedaan. Het is te zeggen, ik had gelezen met dat de mountainbikes met vering vooraan en achteraan meer gebruikt worden om van stijle heuvels te rijden. Ieder zijn zin natuurlijk maar met de vering enkel vooraan ben ik echt tevreden.

Ik heb dit jaar al gereden bij koud weer, nat weer en heet weer en de fiets doet het prima in alle omstandigheden. Bergen zijn er hier dan wel niet maar er is wel een bos wat verder en ook daar doet hij het prima!

Goede koop voor een deftig prijsje! Meer moet dat niet zijn!

Sharing is caring!

Geef een reactie