De voordelen van een verlanglijstje

verlanglijstje

Categories :

Sharing is caring!

Veel mensen vragen hun eigen af wat ze graag willen ontvangen voor Kerstmis of voor hun verjaardag. Als je niet weet wat je moet vragen, of als je een familielid of vriend hebt voor wie het moeilijk winkelen is, kan een verlanglijstje een redmiddel zijn. Een verlanglijstje is gewoon een lijst met artikelen die u graag cadeau wilt krijgen. In deze blogpost bekijken we de voordelen van een verlanglijstje.

1. Helpt anderen weten wat je wilt/leuk vindt

Als je een verlanglijstje maakt, geef je anderen in wezen een leidraad voor wat ze voor jou kunnen kopen. Dit is vooral handig als je vrienden of familieleden hebt die je niet zo goed kennen, of als je moeilijk bent om voor te winkelen. Door een lijstje te maken met spullen die je echt wilt hebben, neem je het giswerk weg bij het geven van cadeaus en maak je het anderen makkelijker.

2. Geeft je iets om naar uit te kijken

Het maken van een verlanglijstje kan op zich al leuk zijn! Het kan leuk zijn om in je favoriete winkels te snuffelen en spullen aan je lijstje toe te voegen. En als het eenmaal Kerstmis of je verjaardag is, kan het spannend zijn om te zien welke artikelen van je lijstje je uiteindelijk als cadeau krijgt.

3. Kan u op lange termijn geld besparen

Als u het type persoon bent dat geneigd is impulsief te kopen of uit te geven aan dingen die u niet nodig hebt, kan een verlanglijstje helpen die neigingen te beteugelen. Als je de tijd neemt om na te denken over wat je echt wilt en dat op je lijstje zet, is de kans kleiner dat je het hele jaar door impulsaankopen doet. Bovendien, als er grote artikelen zijn die je al een tijdje wilt hebben, geeft het op je verlanglijstje zetten ervan vrienden en familieleden de kans om hun middelen te bundelen en samen een groter cadeau te kopen.

4. Maakt vakantie winkelen gemakkelijker voor anderen

Zoals we al eerder zeiden, het maken van een verlanglijstje neemt het giswerk weg bij het geven van cadeaus. Maar het maakt het winkelen tijdens de feestdagen ook gemakkelijker voor de mensen die de aankopen doen! Zij kunnen gewoon je lijstje doornemen en een item (of twee) uitkiezen waarvan ze weten dat je het leuk vindt. Geen urenlange omzwervingen meer in winkels op zoek naar het perfecte cadeau!

5. Kan het hele jaar door worden gebruikt

Verlanglijstjes zijn niet alleen voor Kerstmis! Je kunt verlanglijstjes maken voor verjaardagen, jubilea, diploma’s, eigenlijk voor elke speciale gelegenheid. En veel winkels hebben tegenwoordig online verlanglijstjes die het hele jaar door toegankelijk zijn. Dus als je de volgende keer niet weet wat je moet vragen of wat je iemand anders moet geven, overweeg dan een verlanglijstje te maken! Misschien is het precies wat je nodig hebt.

Conclusie

Het maken van een verlanglijstje is een geweldige manier om het giswerk bij het geven van cadeaus weg te nemen en het winkelen voor de feestdagen voor iedereen gemakkelijker te maken. Maar verlanglijstjes kunnen ook het hele jaar door worden gebruikt voor verjaardagen, jubilea, afstuderen – elke speciale gelegenheid! Je kan ook lootjes trekken als je heel je vriendengroep een cadeautje wilt geven. Dus als u de volgende keer niet weet wat u moet vragen of wat u iemand anders moet geven, kunt u overwegen een verlanglijstje te maken!

Sharing is caring!

Geef een reactie