Philips Hue lampen – bedien het licht via je smartphone

lampenonline

Categories :

Sharing is caring!

Lampen op een gadget site? Ja hoor! Deze Philips Hue lampen zijn dan ook geen gewone lampen.

Normaal steek je het licht aan via een drukknop of in het beste geval via een afstandbediening maar bij deze lampen van Philips heb je dat allemaal niet nodig. Je bedient het licht gewoon met je smartphone.

Hieronder geef ik jullie met plezier wat meer uitleg.

Philips Hue lampen

Het principe is eigenlijk heel simpel. Je koopt eerst en vooral een ‘bridge’, dat is een apparaat dat je via een kabel op je router thuis moet aansluiten en waarop je tot 50 lampen kan aansluiten via je wifi netwerk.

Eens je lampen-netwerk geconfigureerd is kan je het bedienen via een app op de smartphone. Als je een Iphone hebt met de nieuwste IOS kan je de lampen ook bedienen met de Woning – App van Apple.

Wat is het verschil met een afstandbediening dan? Wel, laat ons eerlijk zijn, een afstandbediening ligt meestal op de kast of ergens waar je ze niet meer kan vinden maar een smartphone niet, die heb je altijd kort bij je.

Bovendien kan je niet alleen het licht aan en uit doen maar je kan via verschillende apps ook ‘spelen’ met het licht. Op de website van Philips Hue heb ik gelezen dat je de kleuren kan veranderen maar ook dat je het licht kan laten meegaan op de beats van je favoriete muziek. Erg leuk allemaal!

Wat heb je nodig?

Mja, dat hangt van je persoonlijke smaak af. Als je bijvoorbeeld eens gaat kijken  bij de Hue lampen op Gadgethouse.be dan zie je dat er voor ieder wat wils is. Je hebt gewone witte lampen maar ook de lampen die van kleur veranderen en ook ledstrips. Daarnaast hebben ze ook nog tafellampen die je strategisch in huis kan plaatsen om voor een bepaalde sfeer te zorgen.

Wie een beetje investeert in een paar verschillende modellen kan zijn hele huis inrichten en via de telefoon altijd voor de juiste sfeer zorgen. En ja hoor, wie toch graag op een knopje aan de muur drukt kan dat ook, je kan ook wandplaatjes kopen voor het licht te bedienen.

Hieronder zet ik nog een filmpje van Youtube zodat je zelf kan zien hoe cool het allemaal is!

 

Heb je zelf van deze lampen in huis? Laat maar weten in de commentaren wat jij er van denkt. Wil je ze aanschaffen? Check Gadgethouse.be!

 

Sharing is caring!

Geef een reactie