Boxershorts gemaakt van bamboe


Categories :

Sharing is caring!

Soms kom je van die dingen tegen waarvan je van denkt “Dit kan niet…”. Wel, ik moet het zeggen, toen ik deze boxershorts gemaakt van bamboe tegenkwam had ik ook dat idee! Wie al eens een wildgroei van bamboe in zijn of haar tuin heeft gehad weet dat bamboe niet bepaald een zacht plantje is. Het groeit als gek en is heel moeilijk kapot te krijgen. En toch, je kan er echt heel goede kleding van maken.

Blijkbaar is het ook niet nieuw, ik had er alleen nog niet van gehoord. Het rare is dat men er blijkbaar in slaagt om van zo een sterke plant toch heel zachte kleding te maken met heel wat voordelen.

Bamboe groeit dus heel snel en dat zonder enige toevoeging van mest of pesticiden. Ik heb zelfs ergens gelezen dat het de snelst groeiende plant ter wereld is. Om een bamboe plantage te maken heb je dus veel minder werkuren nodig dan bij bijvoorbeeld katoen. Dat wil zeggen: een heel pak meer bamboe boxershorts in minder tijd!

Boxershorts gemaakt van bamboe … maar hoe?

Het proces om van bamboestokken echte kleding te maken verschilt eigenlijk niet zoveel van andere manieren om kleding te maken. Alleen is de grondstof hier geen katoen of synthetisch gemaakte vezels maar bamboe..

boxershorts gemaakt van bamboe

Zoals je ziet op de foto is het eigenlijk niet zo moeilijk. Hieronder geef ik nog een paar andere voordelen van bamboe kleding mee.

Boxershorts gemaakt van bamboe… Waarom?

Deze soort kleding is niet alleen duurzaam maar biedt ook heel wat extra comfort. Er zijn een paar specifieke voordelen aan bamboe:

  • Gemaakt van vezels die niet behandeld zijn met pesticiden dus heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid of mensen die vlug allergieën krijgen.
  • Bamboe kleding kreukt niet dus je hoeft het na het wassen ook niet te strijken.
  • De kleding wordt ook wel eens ‘isolerende kleding’ genoemd. In de winter is het lekker warm en in de zomer heerlijk koel.
  • Ondergoed van bamboe absorbeert meer zweet dan gewone kleding en blijft daardoor langer fris.

Je ziet het, enkel voordelen. Je kan ze allicht in speciaalzaken vinden maar online heb je ook heel wat keuze.

 

 

Sharing is caring!

Geef een reactie