Rookmelders verplicht vanaf 2020 – Koop een slimme rookmelder

rookmelders verplicht

Categories :

Sharing is caring!

Vanaf januari 2020 zijn rookmelders verplicht in elke Vlaamse woning. Een goede zaak want een rookmelder kan écht uw leven en dat van uw dierbaren redden.

Ik snap eigenlijk niet waarom dit niet samenhangt met de brandverzekering. Ze zouden dit verplicht moeten maken in elk huis, niet alleen in Vlaanderen.

Bij mij thuis hangen al jaren twee rookmelders, één beneden en één boven. Zo’n toestel kost echt niet veel en het is veel te belangrijk om het niet te hebben, zelfs zonder verplichting.

Je moet trouwens geen schrik hebben dat die dingen zomaar vanzelf afgaan. Mensen die vapen met een elektrische sigaret of gewoon roken in huis gaan met zo’n rookmelder geen problemen hebben. Zo’n ding gaat enkel af als het echt aan het branden is.

Ik heb eens rondgekeken op internet en op de site van Alternate.be hebben ze verschillende soorten rookmelders.

(Ik heb onlangs een paar spullen voor mijn laptop besteld daar en ik ben erg tevreden over deze webshop. Hele snelle levering en goede service!)

 

 

Vanaf 10 euro heb je een eenvoudige rookmelder en wie dat wil kan een duurder model aanschaffen dat je kan linken met je smartphone.

Om het belang van rookmelders nog eens extra in het daglicht te zetten heeft Netwerk Brandweer ook een Youtube filmpje gemaakt:

Zelf kan ik het ook niet genoeg benadrukken: Gewoon kopen die spullen!!

Het is zo belangrijk en voor een paar euro’s ga je je leven toch niet riskeren he…

Wat denken jullie ervan? Goede zaak dat rookmelders verplicht worden of niet? Mijn mening kennen jullie nu maar laat in de commentaren gerust weten wat jij denkt.


Bekijk ook onze andere gadgets voor in huis een keer!

 

 

Sharing is caring!

Geef een reactie